BYS - KPE 2:2

10.11.2014 13:31

     V dalším podzimním zápase FFL jsme se utkali s týmem Krpole, který ve farní lize patří vždy k těžším soupeřů. Toto utkání však naplnilo heslo, že fotbal nemá logiku a k vidění bylo několik opravdu komických situací. Nutno ovšem dodat, že k tomu silně pomohl velmi špatný stav hřiště. Na obou polovinách hřiště byly dvě malé kaluže a dost jsme se divili, že nás správce za těchto podmínek nechal hrát. 

     Prvních 15 minut provazelo zápas plno nepřesností, míč byl na mokrém trávníku velmi rychlý a měli jsme velké problémy s jeho zpracováním. I když soupeř hrál v oslabené sestavě, tak jsme museli být neustále ve střehu, ale v prvním poločase jsme soupeře do žádných vážných šancí nepustili. Do vedení nás poslal Michal, který obešel pravého obránce, tvrdě vystřelil, brankář neudržel míč v rukavicích a míč poté doputoval za brankovou čáru. Po prvním poločase jsme tedy vedli 1:0. 

     V druhém poločasu jsme předvedli tolik chyb, že můžeme být rádi za konečný stav. Již od prvním minuty jsme čelili dvěma velmi nebezpečným akcím, které ještě neskončili gólem. Soupeř vycítil, že jsme do druhého poločasu vkročili špatnou nohou a neustále jsme byli pod tlakem. Vyrovnávací gól jsme dostali po špatném odkopu našeho obránce. Kájovi bohužel při výkoupu podjela noha, míč zachytil hned první útočník, pro kterého nebyl problém překonat našeho brankáře. Po tomto momentu jsme chtěli otočit vítězství na naší stranu. Při jednom protiútoku jsme se dostali do soupeřova vápna. Míč zasáhl jednoho z obránců do ruky, ale po domluvě jsme kopali volný přímý kop. Z této šance se nám nepodařilo skórovat. Nevím co se stalo, ale potom jsme zapomněli na defenzivní povinnosti. Naše hra byla chaotická a soupeř se velmi snadno dostával do zakončení. Co však královopolští útočníci nedokázali proměnit, nad tím zůstával rozum stát. Dvakrát se jejich útočník ocitl sám před Ruprdem, jednou ho zradilo zpracování, podruhé se mu míč zasekl pod nohama. Když Krpoláci nedokázali dát gól, museli jsme jim pomoci :). Po centrum z pravé strany se míč nešťastně odrazil od Kájovi nohy a zapadl za bezmocného Ruprda. Holt, není každý den posvícení. V tento moment ještě více otevřeli hru a snažili jsme se alespoň srovnat. Tři minuty před koncem jsme se prokombinovali do velkého vápna, Ondra udělal kličku obránci a s naprostým přehledem poslal střelu pod břevno. Na svůj věk předvedl sebejisté zakončení.

     Můžeme být velmi rádi za remízu 2:2, těch neproměněných šancí Krpoláků bylo hodně. Chtěl bych poděkovat všem našim hráčům za bojovný výkon v zápase. Z našeho týmu bych vyzdvyhl Johnyho, který toho zejména ve druhém poločase hodně naběhal. Dále bych chtěl pochváli Ruprda za bezchybný výkon v bráně. Naše obrana v tomto zápase, diplomaticky řečeno, neměla svůj den. :) Děkujeme soupeři za velmi přátelské utkání, dáváme 10 andílků.

Vojta, kapitán Bystrce

BYS - KPE 2:2 (1:0)

Střelci: Michal, Ondra

Hráli: Ruprd, Vojta, Ondra K., Kája, Mates, Johny, Rentgen, Michal, Matěj, Zdeněk a Ondra