BYS - RCV 3:3

09.10.2014 19:58

     Ve druhém podzimním zápase FFL jsme se tentokrát utkali s Řečkovicemi. Naštěstí jsme se sešli ve větším počtu a měli jsme dva hráče na střídání. Bohužel jsme neměli „pravého gólmana”, takže do branky musel nastoupit kapitán Vojta. Začali jsme hrát asi s 15 minutovým zpožděním, museli jsme chvíli čekat několik hráčů ze soupeřova týmu. Bohužel vstup do utkání nám nevyšel. Soupeř vycítil šanci, že by náš mladý tým mohl snadno porazit, a tak po 15 minutách jsme prohrávali 0:2. První gól jsme dostali po střele z hranice velkého vápna. Soupeř nás potrestal za zmatky v obraně a o pět minut později se jeden z útočníků svým důrazem dostal za obránce a usměrnil míč ke vzdálenější tyči. Potom se hra vyrovnala a náš tým se osmělil i na soupeřovu polovinu. Více se nám začalo dařit, začali jsme si více věřit a snížení jsme se dočkali po Kájové střele, která zapadla za špatně postaveného brankáře.

     Ze začátku druhého poločasu měl náš tým menší převahu, více se dostával do soupeřova vápna, ale obrana zatím odolávala. Nestačila však na naší povedenou kombinaci z pravé strany, míč se dostal až k Johnymu, kterého zezadu přes nohy obral obránce o míč. Náš hráč si řekl faul, chvíli se diskutovalo, jestli kopat penaltu nebo ne, ale vzhledem k tomu, že k faulu došlo v malém vápně, tak o penaltě nebylo pochyby. Tu s trochou štěstí proměnil Michal, který si tak připsal první gól ve FFL. Hra se potom více otevřela, oba týmy cítily, že by mohly dnes vyhrát a tak se tu naskýtal prostor pro rychlé brejky. Do vedení se však dostaly Řečkovice, které zachytily náš nepřesný přechod z obrané fáze a po rychlé kombinaci a schované střele z puntíku pokutového kopu překonaly bystrckého brankéře potřetí. Dnes měl ale svůj den Michal, kterému se podařilo po rohovém kopu s pomocí teče jednoho z obránců překonat brankáře Řečkovic a vyrovnat 8 minut před koncem na 3:3. S tímto stavem se nechtěl smířit ani jeden tým, Bystrc mohla zahrozit ze dvou protiútoků, ale chybělo tomu lepší zakončení. Naopak Řečkovice nám v posledních dvou minutách pořádně zavařily. Z protiútoku poslaly přesnou přihrávku na svého útočníka, ale brankář Bystrce včasným vyběhnutím znemožnil střelci zakončit. Míč se však nebezpečně pohyboval kousek za hranicí velkého vápna. Našim záložníkům se míč nepodařil pořádně vykoupnout. Toho využil jeden z hráčů Řečkovic, vystřelil na bránu. Míč přeletěl brankáře a už padal do naší branky. Zde však svého brankáře zastoupil Kapr, který míč odhlavičkoval do bezpečného prostoru. Zápas tedy skončil remízou 3:3.

     K tomuto utkání se nás sešlo celkem 13 hráčů, po dlouhé době se nám ukázal Kokino a Vítek, kteří velmi obětavým výkonem pomohli k remíze. V našem týmu jsme přivítali novou posilu, teprve čtrnáctiletého Štěpána. Odehrál za nás několik minut a na svůj věk předvedl velmi sebejistý výkon. Přijel se na něj podívat jeho tatínek s dvěma mladšími bráchy, kteří za dva, tři roky budou také hrát za náš tým. Soupeř nám udělil 7 andílků. Odůvodnil to penaltou, se kterou někteří z nich nesouhlasili. Proč došlo k penaltě, jsem popsal o něco výše. Děkuji všem hráčům za obětavý a čistě odehraný zápas.

Vojta, kapitán Bystrce

BYS - RCV 3:3 (1:2)

Střelci: Kája, 2x Michal

Andílci: 7

Hráli: Vojta, Ruprd, Vítek, Kapr, Kája, Kokino, Matěj, Salw, Michal, Johny, Zdeněk, Štěpán a Tomáš